Bremberg 2, Poppel (België) [VERKOCHT]

Melkveebedrijf met woning, bedrijfsgebouwen, erf en landbouwgrond. Ook voor andere doeleinden geschikt te maken. Hierbij denkende aan paardenliefhebber, vrij wonen en werken in het buitengebied

Omgeving
Gelegen in Poppel in landschappelijk waardevol agrarisch gebied, net buiten de woonkern van het landelijke dorpscentrum. Grenzend aan mooi bosgebied. Op korte afstand van de Nederlandse grens. De totale oppervlakte bij het object (inclusief landbouwgrond en erf) bedraagt circa 1,25 ha (12.500 m2).

 

(Bedrijfs)woning
Bouwjaar: omstreeks 1993, vrijstaand, bewoonbare oppervlakte van circa 260m².
Traditionele bouw, fundering op staal, keramische pannen op houten zadeldakconstructie, kruipruimte aanwezig, alle verdiepingsvloeren zijn van gestort beton.

 

Indeling
Begane grond: hal/vide met trapopgang, L-vormige living met een houtkachel + schouw en openslaande tuindeuren, keuken met provisieruimte/koeling, glazen erkeruitbouw en een modern keukenblok, kantoor, passage met badkamer (inclusief ligbad) en een wasruimte met de witgoedopstelling, douche-cabine en de c.v. kachel, achterportaal met uitstortbak en een toilet.
Verdieping: overloop, 4 slaapkamers, waarvan 2 met inbouwkasten, 2e badkamer met doucheruimte en een toilet, berging, voorts is er een zolderberging.

 

Voorzieningen
Verwarming oliegestookt middels vloerverwarming en (design)radiatoren. Raam- en deurpartijen uit hardhout (draai-kiep), de glasopeningen zijn bezet met isolatietegels. Eigentijdse en moderne afwerkingstechnieken en woonvoorzieningen w.o. tegelvloeren. Woning is uitgevoerd met zonwering, vensterluiken, hardstenen dorpels en zinken hemelwaterafvoeren.
EPC-waarde: 206 kWh/m²/jaar.

 

Garage
Bouwjaar 1993, oppervlakte circa 45m².
Traditionele bouwmethode, fundering op staal, keramische pannen op een zadeldakconstructie. Vloer uit gestort beton met een vloerbetegeling. Eén ruimte met 2 maal een handbediende overheaddeur resp. in de voor- en in de achtergevel. Kozijnen in zijgevels.

 

Siertuin rondom de woning met gazon, terrassen en diverse heesters en hagen. Prachtig uitzicht vanaf achtertuin over de achterliggende landbouwgronden.

 

Bedrijfsgebouwen
Ligboxenstal annex jongveestal
Bouwjaar: 1990, 1995 en 2006. afmetingen: 55,40m x 22,30m + 15m x 18,70m + 12,70m x 35m.
Traditionele- en systeembouw, fundering op staal, deels betonnen roostervloer deels betonpad, bovenste gedeelte van de zijgevels met handbediend zeil en/of space-boarding. Gegalvaniseerde stalen spanten, geen vrije overspanning, zijwandhoogte 3,20m/4,55m, nokhoogte 6,60m. Vezelcement golfplaten (type asbest 2 % chryostiel) met lichtvlakken op een zadeldakconstructie, houten gordingen. Achterste gedeelte heeft een asymmetrische zadeldakconstructie. Opstal is geheel onderkelderd met een totale opslagcapaciteit van circa 2.160m³. Ventilatoren aanwezig.
Melkstal is ontmanteld.

 

Open loods
Bouwjaar 2011. 406m² groot.
Traditionele bouwmethode, fundering op staal, de gevels zijn halfhoog 1,5m opgetrokken met gestort beton. Dakvlak gedekt met stalen beplating op een lessenaarsdak. Stalen spanten, constructie met gebinten en een open front.

 

Overige voorzieningen
Erfverharding uit betonklinkers en deels zuurbestendige asfaltbitumen: 1.650m².
Sleufsilo 1 (1990): 540m² (60m * 9m), betonnen wanden en vloer met zuurbestendige asfaltbitumen.
Sleufsilo 2: 175m² (35m * 5m), betonnen wanden en vloer met zuurbestendige asfaltbitumen.

Tot september 2028 loopt er nog een vergunning voor een rundveebedrijf. Op de bestaande exploitatie werd er een groene PAS-brief afgeleverd.

Stedenbouwkundige inlichtingen: vergunning uitgereikt (Vg), landschappelijk waardevolle agrarische gebieden (Lwag), geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd (Gmo), geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig (Gvkr), Geen verkavelingsvergunning (Gvv) | EPC 206 kWh / m² jaar label C

website door Inxpact