Nieuws | 28 september 2022
Een lucratief verdienmodel

De Natuurschoonwet dateert uit 1928 en is bedoeld om landgoedeigenaren fiscaal te ondersteunen bij de instandhouding van historische landgoederen en natuurgebieden.

Sinds de jaren ’90 stimuleert de overheid het stichten van landgoederen om particulieren nieuwe natuur te laten aanleggen en onderhouden en om bestaande natuur te behouden.

Nieuwe landgoederen
Dat de regeling een succes is moge blijken uit het feit dat het oppervlak aan landgoederen sindsdien met 78% is toegenomen. Daarbij gaat het waarschijnlijk om een klein aantal historische landgoederen, maar het merendeel valt onder de categorie ‘nieuwe landgoederen’. Of daarmee wordt tegemoetgekomen aan het streven van de overheid om meer natuur te realiseren is de vraag.

Follow the Money
Rentmeester Paul Bakker is zeker geen tegenstander van het ontwikkelen van nieuwe landgoederen, maar bij de intenties  van sommige initiatiefnemers plaatst hij wel eens vraagtekens. Is de Natuurschoonwet hiervoor bedoeld? Lees hier het artikel van nieuwswebsite Follow the Money waaraan hij zijn medewerking verleende.

Paul Bakker is lid van Rentmeesters.nl in de provincie Noord-Brabant.

Reacties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.