Nieuws | 05 december 2020
Een vergadering op een inspirerende locatie

Rentmeesters.nl zocht een bijzondere locatie voor de vergadering van eind september. We kregen de tip om contact op te nemen met Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Een locatie in lijn met het werkveld van onze leden.

Na de opening gaf de voorzitter het woord aan onze speciale gast, de eigenaar van Mariënwaerdt, Frans Baron van Verschuer. Hij gaf een boeiende inleiding over de geschiedenis van het landgoed en de economische exploitatie. Interessante informatie uit de dagelijkse praktijk. Frans van Verschuer is de 9e generatie in de lijn van eigenaren. Het streven van de familie was en is om het landgoed volledig bij elkaar te houden.

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een veelzijdig familielandgoed van ca 1.000 ha, gelegen in de Betuwe. In 2029 viert Mariënwaerdt het 900-jarig bestaan. Op het terrein staat een groot aantal gebouwen, waaronder rijksmonumenten en woonhuizen.  Qua inkomsten richt de familie zich op horeca, feesten en partijen, evenementen (o.a. landgoedfair) en op de landbouw. De landbouwproducten en de opbrengst van het melkvee worden gelabeld als “eigen producten”, hetzelfde geldt voor de fruitopbrengst. Alle producten worden in eigen beheer verwerkt tot kaas,  jams en sappen.

Landgoedbeheer behoort tot het dienstenaanbod van Rentmeesters.nl. De vakkennis van de leden zorgde voor een boeiende discussie tussen Frans van Verschuer en de aanwezige rentmeesters.

Rentmeesters.nl werd opgericht in 2017 en begin dit jaar omgezet naar een coöperatie. Door de samenwerking ontstaat een breed dienstenaanbod. Kennis delen en gebruik maken van elkaars know-how in een vertrouwde omgeving is een van de belangrijkste uitgangspunten van de coöperatie. Bovendien kunnen we als coöperatie inschrijven op grotere opdrachten, iets wat voor een individueel lid niet tot de mogelijkheden behoort. Het streven is om in iedere provincie minstens een vertegenwoordiger te hebben. De coöperatie zoekt nog leden. Ondermeer voor de provincies Groningen en Zeeland. Voor informatie zie onze website of bel 06 51 12 55 31.